A-TÝM: Áčko zvládlo první zápas roku na výbornou!

A-tým vyjel k prvnímu kolu turnaje O pohár starostky města Orlová s několika absencemi.

Chyběli Tomáš Kalvar, David Rychnovský, gólman Filip Chvěja a Adam Fojtík. Brankáře Chvěju nahradil v bráně jinak levý bek Tomáš Kabisch. Ale teď již k samotnému utkání. Hřiště bylo i přes snahu pořadatelské služby pod sněhem, moc se na něm fotbal hrát nedal, ale oba týmy se snažily aspoň o kombinaci. Zpočátku se odehrávalo spíše vyrovnané utkání. Prvního gólu se dočkali naši hráči. Dlouhý nákop stopera Adamčíka na Lukáše Moravce našel přesně našeho útočníka. Ten nesobecky předložil míč před prázdnou branku Kempnému a ten už měl lehkou práci – 1:0. Druhý gól padl ze standartní situace. Gaiův dobře kopnutý rohový kop našel na zadní tyči Kuřidéma – 2:0. První dějství skončilo našim dvoubrankovým náskokem.

Do druhého poločasu vběhla sestava s hráči, kteří na podzim nedostávali tolik prostoru. A bylo to znát. Baníkovci z Orlové si vytvořili tlak, dokázali za 20 minut druhé půle vyrovnat a měli i další dobré příležitosti. Ovšem další gól vstřelili naši hráči. Duda sklepl balón těsně za velké vápno Petru Kabischovi a ten ze dvou doteků vymetl bližší šibenici – 3:2. Čtvrtý zářez uštědřil baníkovcům Jakub Hanauer. Po rychlé kombinaci právě tento hráč uklidil balón na zadní tyč – 4:2. Na konečných 5:2 upravil opět Hanauer, ten se řítil v poslední minutě sám na orlovského gólmana a vršovickým dloubákem zapsal svůj druhý gól v zápase.

 

SESTAVA

1. poločas:

T. Kabisch – Lindovský, Pa. Adamčík, Klečka, M. Gai – Kuřidém, Hanauer, Turanský, P. Kabisch – Kempný – Moravec

 

2. poločas

T. Kabisch – O. Hellebrand, P. Adamčík, Klečka, M. Gai – Santer, Hanauer, Turanský, Kempný (60´ P. Kabisch) – Duda – Hanus

 

Další utkání sehrají naši hráči příští sobotu 28.1. od 11:00 na umělé trávě v Orlové. Soupeřem nám bude celek z Petřvaldu.

 

#fkdarkovicky