Vřesina porazila Darkovičky

Vřesina o tři branky porazila svého soupeře z Darkoviček.

Bodové plány Darkoviček se začaly hroutit v 17. minutě, kdy hosté při rohovém kopu nevěnovali dostatečnou pozornost Jarošovi, jehož hlavička směřovala mimo dosah brankáře Preisnera – 1:0. Podruhé tým z Hlučínska zpytoval svědomí pár vteřin před poločasovým hvizdem. Uhlík převedl vynikající individuální akci a po smrtícím brejku zvýšil na 2:0. Darkovičky se během prvního poločasu samozřejmě nechtěly nechat zahanbit, jenže pálily pouze slepými náboji. Nejprve se po rohu Turanského vyšrouboval do vzduchu Kuřidém, ale zakončoval kousek nad břevno. Ve druhém dějství pak zkoušel štěstí Strachota, jenže v koncovce také příliš neoslnil. Zhruba od 55. minuty navíc silně pršelo, takže trávník se brzy změnil v bazén. Hosté se na něm nepochopitelně snažili kombinovat, což zákonitě ztrácelo efekt. Vřesina se s náročnými podmínkami popasovala mnohem lépe, když čtyři minuty před koncem jistila své vítězství. Při střetu s Adamčíkem se domácí forvard skácel k zemi a rozhodčí Pasterčák nařídil penaltu. Míč si postavil Tůma a pokutový kop bez nejmenších potíží proměnil – 3:0.



Ohlasy k zápasu

 

FC Vřesina

Petr Dombrovský – trenér Vřesiny: Velmi důležitá výhra, kdy jsme odčinili porážku z minulého týdne. Měli jsme dobrý vstup do zápasu, kdy jsme se po rohu ujali vedení. Pak sice byli opticky hosté lepším týmem, ale bez vyložené šance. Na konci poločasu se nám podařilo dát druhý gól, což byl pro hosty šok. Ve druhé půli jsme hlavně chtěli neinkasovat a dát možnost soupeři dostat se na dostel. Posledních dvacet minut to už bylo po průtrži mračen vodní pólo, přesto se zápas po dohodě obou kapitánu dohrál. Ještě v závěru jsme přidali z penalty třetí branku. Největší výhrou bylo, že se nikdo nezranil a chtěl bych poděkovat soupeři za korektní přístup, Výhra byla zasloužená a důležitá.

FK Darkovičky

Vladimír Procák, trenér Darkoviček: „Do zápasu jsme nastoupili v hodně oslabené sestavě, protože nám před utkáním vypadlo několik hráčů. Zápas navíc strašně ovlivnilo počasí. Ve druhém poločase začalo lít, takže se z fotbalu stalo rugby na vodě. Musím ale přiznat, že Vřesina zvítězila naprosto zaslouženě. My jsme podali slabý výkon, někteří k tomu přistoupili velmi laxně a toho domácí využili.“